Solly eet zonlicht

“Solly eet zonlicht en slaat energie op, zodat andere robots aan het werk kunnen”

Dit is groen speelgoed. Speelgoed voor kinderen tussen 6 en 9 jaar oud. Zij leren zo op spelende wijze dat energie niet automatisch in het stopcontact zit, maar ergens vandaan komt en dat het overal om ons heen te vinden is. Met een betere wereld voor ogen kan het beste bij kinderen begonnen worden om de juiste mentaliteit mee te geven. Door in te spelen op hun nieuwsgierigheid en nieuwe interesse in de maatschappij kan hen het belang van een groene wereld vroeg bijgebracht worden. Daarnaast is het ontdekken ook heel leuk.

Solly heeft de vorm van pacman en moet verzorgd worden als een huisdier. Hiervan leren kinderen dat er werk verricht moet worden voordat er energie is. Spaarzaamheid is dus op zijn plaats. Als ze Solly in de zon zetten wordt via de “mond”van het speelgoedrobotje zon verzameld naar zijn “buik”. Solly kan hierna aangesloten worden op Letty, de lichtgevende robot. Zo hebben de kinderen zelf energie gewekt en ingezet voor hun dagelijks gebruik.

Teun van Roesel is de bedenker en ontwerper van het speelgoedrobotje Solly. Hij won de eerste prijs bij de Innomarketing Battle 2014. Naast de 1e plaats won hij ook een geldbedrag van €2500 en maakt hij kans op een lening van €100.000 van Bright Move. Teun heeft nog grote plannen voor het speelgoedrobotje. Hij wilt de lijn uitbreiden, zodat kinderen ook kennis kunnen maken met het opwekken van energie door wind en water.

De Innomarketing Battle biedt startende ondernemers de kans om hun idee te pitchen aan een jury. Naast het bijwonen van verschillende lezingen, kunnen zij op de Innomarketing Battle ook workshops volgen over innovatie, marketing en ondernemerschap.