Met welke smartphone kun je het beste internetten?

Tegenwoordig telt je website niet meer mee als deze niet met een responsive webdesign is gemaakt. Responsive webdesign betekent dat je website zich aanpast aan het soort device waarop de website wordt weergegeven. Dus of je nu surft via een laptop of computer, een tablet of smartphone, de site past zich automatisch aan voor de beste surfervaring. En je hoeft niet een aparte website te ontwikkelen speciaal voor mobiele apparaten.

Browsen via een smartphone

Ga je informatie opzoeken op het internet via je smartphone, dan geldt eigenlijk hoe groter het scherm, hoe beter je kunt surfen. Nog niet iedere website is responsive gebouwd, dus zul je af en toe moeten inzoomen als je de informatie goed wilt lezen. Ook kan het netwerk waar je gebruik van maakt een significant verschil opleveren. Sommigen surfen nog ‘ouderwets’ via 3G en anderen maken al gebruik van het snellere 4G-netwerk.

Met welke smartphone de beste internetervaring?

De Samsung Galaxy S5 geldt momenteel als een van de beste smartphones. Met een Snapdragon 801-processor van 2,5 Ghz kun je razendsnel internetten en games spelen. De S5 heeft een 5.1 inch full HD-scherm en is ook nog stofvrij en spatwaterdicht.

Het scherm van de Sony Xperia Z2 is met 5.2 inch iets groter dan die van de Samsung Galaxy S5. De processor is dan weer iets langzamer met de Snapdragon 801 2.3 Ghz quadcore. Verder is ook deze telefoon stofvrij en spatwaterdicht. Met 4G kun je razendsnel surfen.

De allernieuwste iPhone is de iPhone 6. Dit is een toestel is uit het duurdere segment. Toch heeft het een kleiner scherm, van ‘slechts’ 4.7 inch. Hoewel deze dan weer 0.7 inch groter is dan het scherm van de iPhone 5s. Het besturingssysteem is de nieuwe iOS 8 en zit boordevol nieuwe voorzieningen voor nog betere ervaringen. Verder zou het toestel ook vriendelijker zijn voor de batterijduur zonder in te leveren op de kwaliteit.