Kom maar op met die winst – de nieuwe strategie van V&D

Afgelopen week heeft V&D tegenover nu.nl bekend gemaakt dat het bedrijf een nieuwe strategie gaat gebruiken om tegen het einde van volgend jaar uit de rode cijfers te klimmen.

Het bedrijf maakt al een aantal jaren flink wat verlies en volgens CEO Jacob de Jonge wordt het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Afgelopen jaar werden al bijna 170 banen geschrapt binnen V&D om de kosten enigszins te drukken. Ook werden efficiëntere inkoop mogelijkheden benut en werden locaties die slecht draaiden gesloten.

Inspiratie en experience

Volgens De Jonge gaat de focus van V&D in het komende jaar vooral liggen op de ‘experience’ (ervaring) die klanten in de winkels ervaren. Zo worden verschillende vestigingen – waaronder die in Leiden – aangepast aan nieuwe criteria. De binnenkant van de winkels wordt op basis van 3 formats opnieuw ingericht. De formats zijn een resultaat van jarenlange klanten segmentatie. Wat betreft de fysieke veranderingen kun je denken aan nieuwe kassa’s, nieuwe inrichtingen en misschien zelfs een supermarkt in de kelder van elke V&D.

Verder komt er een grote focus op online inkomen voor het bedrijf. Steeds meer mensen die bij de V&D winkelen bestellen vaker online, en hier kan V&D natuurlijk niet in achterblijven. Dus wellicht kunnen we binnenkort een nieuwe en opgeknapte website bezoeken om zo vanuit thuis te winkelen.

(via)