Digitale deuren sluiten alweer bij online supermarkt

In september van het afgelopen jaar begon de online supermarkt “Superdirect.com” met ambitieuse plannen om online winkelen naar een nieuw niveau te tillen.

Het idee achter de online supermarkt was dat mensen via een website boodschappen konden doen om deze vervolgens met een QR-code af te kunnen halen bij een volautomatisch afhaalpunt met verschillende temperatuurzones. Op de website van de onderneming staat sinds kort dat de dienstverlening is stopgezet en dat het afhaalpunt in Eindhoven dan ook vanaf 1 mei gesloten is.

Medeoprichter Henk Niemansverdriet  liet in tijdens de opening in september nog weten ambitieuze plannen te hebben en er werd zelfs gesproken over een spoedige uitbreiding. Uiteindelijk is daar weinig van terecht gekomen aangezien de service al na 6 maanden haar deuren sloot.

Op de website zien we ook staan dat er met  ’deze pilot veel ervaring is opgedaan met online retail en distributie via afhaalpunten’. Of dit betekent dat we binnenkort een Superdirect.com 2.0 kunnen verwachten lijkt onwaarschijnlijk, maar de kans zit er dik in dat we in de toekomst steeds vaker soortgelijke ondernemingen zullen zien verschijnen.